REIKI

Het Japanse woord Reiki betekent letterlijk universele levensenergie.
Alles wat leeft, planten, dieren en mensen hebben die energie nodig om te kunnen leven, groeien en om te herstellen van ziekte. Deze alternatieve geneeswijze werkt met handoplegging.
Energie-overdracht door middel van handoplegging is al eeuwen oud. Van nature hebben wij ook al de neiging om de handen op die plaatsen te leggen die pijnlijk zijn.

Door middel van Reiki kun je blokkades van levensenergie opsporen en vervolgens aanraken. Waar Reiki naartoe stroomt, wordt datgene wat ziekte veroorzaakt of herstel in de weg staat opgelost zodat het uit ons systeem kan verdwijnen.
Daardoor geneest de ontvangen van Reiki zichzelf. Door het opruimen van lichamelijke en geestelijke belemmeringen ontstaat er ruimte. Ruimte voor levenskracht en groei

Het herstel van het zelfgenezend vermogen gaat altijd gepaard met een reinigingsproces.
Op lichamelijk vlak betekent dit: afvalstoffen die zich in de loop der jaren in je lichaam hebben vastgezet, komen los zodat je lichaam deze weer kan verwijderen. Veel water drinken is dan ook in deze periode van groot belang. Het water helpt je lichaam om de afvalstoffen af te voeren.
Op emotioneel vlak betekent dit: oude emoties die je (misschien in een ver verleden) hebt verdrongen, komen weer bij je naar boven zoodat je ze nu definitief los kunt laten. Je hoeft daar niet bij voorbaat bang voor te zijn, want je krijgt nooit meer te verwerken dan je op dat moment aankunt.
Wees je er echter wel van bewust dat de emoties die misschien bij je naar boven komen door Reiki, niets met vandaag te maken hebben. Het zijn oude emoties.

Let op: Reiki is geen vervanging van medisch handelen, maar een aanvulling hierop.


Waarbij helpt het?
Reiki wordt vooral gebruikt bij de volgende klachten:
* chronische ziekten
* rugpijn
* hoofdpijn
* tennis-arm
* verstuikingen
* maagaandoeningen
* whiplash
* ontstekingen

Een Reiki behandeling geeft:
* ontspanning
* pijnvermindering
* meer vitaliteit
* kan genezingsprocessen versnellen
* zorgt voor balans in je leven
* meer zelfvertrouwen
* bevoordert het natuurlijke zelfgenezingsproces
* heft blokkades op
* laat onderdrukte gevoelens vrijkomen