WIE BEN IK: SORAYA

Mijn naam is Soraya van den Hoogen- van Rijkom. Ik ben getrouwd en trotse moeder van 2 hele mooie dochters.

Ik werkte vroeger als Financieel Administratief Medewerker. Dit werk vond ik altijd leuk maar hoe ouder ik werd, hoe meer ik zoekende was naar iets wat beter bij mij paste.

In 2006 ben ik begonnen met cursussen te volgen zoals Massage en Reiki.
In 2007 heb ik mezelf ingeschreven bij de KvK en ben ik voor mijzelf begonnen.
Héél veel cursussen verder was ik weer zoekende, niet alleen voor mijn cliënten maar ook om mijzelf te ontwikkelen.

Omdat ik nooit lekker in mij vel zat werd er al gauw een stempel op gedrukt: "Je hebt een depressie".
Ik heb 16 jaar lang diverse medicijnen geslikt (waaronder antidepressiva) en kreeg steeds te horen dat ik een serotinetekort had en daarom depressief was. Eerst gooide de artsen het op een winterdepressie en daarna was het heel het jaar door.
Na veel psychologen en psychiaters verder ben ik erachter gekomen dat ik een HSP ( Highly Sensitive Person) ben. Alles wat met mij en om mij heen gebeurd komt bij mij tien keer zo hard binnen dan bij een ander.

Toen kwam ik in aanraking met een magazine die Spiegelbeeld heet. Daar zag ik een opleiding staan die mij aansprak, niet alleen voor mijn cliënten maar zeker ook voor mijzelf.
Doordat ik de opleiding SensiTherapie ben gaan doen in 2012 kon ik zelfs stoppen met antidepressiva. Want een opleiding is niet alleen leren maar ook om jezelf te laten behandelen.
Sinds de opleiding SensiTherapie heb ik mijzelf geheel kunnen accepteren. Ik ben nog gevoeliger geworden, maar kan mijzelf er nu voor afschermen en voelen welke gevoelens van mij zijn en welke gevoelens van een ander zijn.

Natuurlijk blijft het moeilijk om altijd te "voelen" maar ik zie het als een gave in plaats van een last. Nu kan ik ook andere helpen door met hun mee te voelen en hun tips geven om ermee om te gaan. Zo wordt het leven een stuk aangenamer.

In 2021 wilde ik mij weer verder ontwikkelen en ben ik de opleiding tot Hypnotherapeut gaan volgen. Ook die heb ik succesvol kunnen afronden. Nu kan ik mijn cliënten in bewuste staat helpen met SensiTherapie en in onbewuste staat met Hypnotherapie.