HYPNOTHERAPIE

Wat is hypnose?
Hypnose is een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie. Hypnose wordt uitgevoerd door opgeleide hypnotiseurs, die een speciale procedure volgen om de geest van de behandelde persoon in een tranceachtige toestand te brengen. 
En hypnose is eigenlijk helemaal niet zo bijzonder. Want ieder mens komt wel een paar keer per dag in een staat van hypnose. Bijvoorbeeld als je gefascineerd naar een film kijkt of verdiept bent in een spannend boek, of op de weg dat je een heel stuk gemist hebt met rijden en geen notie hebt van wat er om je heen gebeurt.
Het is een staat van diepe rust, en daarom heel prettig.

Het verschil tussen hypnose en hypnotherapie
Iedereen kent het fenomeen hypnose van de televisie. Deze vorm noem je ook wel showhypnose. De hypnotiseur gebruikt hypnose om mensen te vermaken, puur voor de fun dus.
Wanneer hypnose op een therapeutische manier wordt gebruikt, spreek je van hypnotherapie. De therapeut gebruikt hypnose dan om je te begeleiden bij de aanpak van allerlei klachten en problemen. Het gaat hierbij dus niet om het plezier maar om het feit dat hypnose kan worden gebruikt als middel om je te verlossen van fysieke en psychische klachten.

Wat gebeurt er tijdens hypnotherapie
Tijdens een hypnotherapiesessie brengt de behandelaar je in een lichte trance waarin je de volledige controle behoudt. Jouw therapeut stelt vragen en communiceert met jouw onbewuste. En je leert jouw gedachten en gevoelens beter onder woorden krijgen. Hierdoor leer je ook beter begrijpen waar ze vandaan komen.

Waarom hypnotherapie werkt!
Door de toestand van verhoogde concentratie en diepe rust, krijg je gemakkelijk toegang tot je onderbewustzijn. En juist daar ligt vaak de sleutel om bepaalde problemen op te lossen: stress, vliegangst, onzekerheden, angsten, pijn, slapeloosheid.
Met hypnotherapie kom je los van je vaste patronen, die je weliswaar zekerheid bieden, maar ook kunnen blokkeren. Het ombuigen van negatieve gevoelens en gedragingen gaat makkelijker wanneer je in hypnotische trance bent. De oplossing zit namelijk in jezelf, hypnotherapie is slechts het middel om erbij te komen.

Angsten en fobieën opgelost met hypnotherapie
Hypnotherapie kan je daarom snel verlossen van psychische en lichamelijke klachten. Mensen met soms jarenlange angsten en fobieën, of met een burn-out vinden vaak baat bij hypnotherapie. Meestal merk je tijdens het eerste consult al direct resultaat!
Dus het antwoord op de vraag ‘Wat is hypnotherapie’ is eenvoudig: een tool om een scala aan klachten op te lossen.

Wil je een afspraak maken voor een consult hypnotherapie?
Voorwaarden om gehypnotiseerd te worden: stel jezelf 3 vragen:
Kies ik zelf om geholpen te worden?
Wil ik wel afscheid nemen van mijn probleem of angst?
Wil ik mezelf een kans geven om te groeien door open te staan voor ontspanning en hypnose